Centrum inkluze o.p.s.
Švermova 249, 749 01 Vítkov
E-mail: lucie.stanjurova<zavinac>centruminkluze.cz
Tel.: +420 728 343 747

Výjezdní školení projektu IN-VIT 2

22.08.2021

Ve dnech 18. až 20. srpna proběhl opět po roce v rámci projektu IN-VIT 2 sdílecí vzdělávací pobyt pro naše partnerské školy z Vítkovska. Akce se zúčastnili kolegové ze ZŠ a gymnázia Vítkov, ze ZŠ Jana Zajíce ve Vítkově a kolegové ze ZŠ Budišov nad Budišovkou.

Tentokrát byla akce třídenní a program byl nabitý jak různorodými tématy, tak pestrostí lektorů a mentorů. Mezi našimi hlavními hosty, se kterými jsme sdíleli praktické zkušenosti spojené se vzdělávání sociálně znevýhodněných dětí, byli ředitelka ze ZŠ Trmice inspirativní paní Marie Gottfriedová se svým panem zástupcem, speciální pedagožka a skvělá lektorka Olga Havlátová či psycholog z Ostravské univerzity Jan Svoboda.

Kolegové ze ZŠ Trmice nás blíže seznámili s programem PBIS Pozitivní podpora chování, který realizují u nich na škole, a který je zaměřen na prevenci problémové chování na škole a Olga Havlátová se společně s námi zaměřila na to, jak zlepšit komunikaci s rodiči a jak lépe zvládat náročné situace a konflikty. Poslední den jsme se společně s panem psychologem Svobodou věnovali práci s dětmi s náročným chováním a hledali cesty, jak řešit krizové situace.

Vzhledem k tomu, že jsme se takto setkali ještě v době letních prázdnin, ponechali jsme účastníkům taký dostatečný prostor na psychohygienu v podobě skvělého relaxu, který nám umožnil Hotel Belaria v Hradci nad Moravicí.

Projekt je financován z prostředků Evropských sociálních fondů prostřednictvím Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání a státního rozpočtu ČR.
CZ.02.3.61/0.0/0.0/16_039/0011771.

Výjezdní školení projektu IN-VIT 2 Výjezdní školení projektu IN-VIT 2 Výjezdní školení projektu IN-VIT 2 Výjezdní školení projektu IN-VIT 2 Výjezdní školení projektu IN-VIT 2 Výjezdní školení projektu IN-VIT 2 Výjezdní školení projektu IN-VIT 2