Centrum inkluze o.p.s.
Švermova 249, 749 01 Vítkov
E-mail: lucie.stanjurova<zavinac>centruminkluze.cz
Tel.: +420 728 343 747

V Budišově proběhly oslavy Mezinárodního dne Romů

11.04.2022

V týdnu od 4. do 8. dubna 2022 jsme v Budišově nad Budišovkou zorganizovaly vůbec první oslavy Mezinárodního dne Romů. Kolegové ve spolupráci s lídry Komunity BnB připravili k této příležitosti velmi bohatý, inspirativní a vzdělávací program nejen pro Romy, ale pro širokou veřejnost.

V úterý jsme zahájili týdenní akci výstavou k historii Romů, kterou nám zapůjčilo Romské muzeum v Brně a která byla veřejnosti zpřístupněná v Kulturním domě v Budišově nad Budišovkou. Ve středu zde proběhly také besedy o historii Romů, které vedli lektoři/historici rovněž z Romského muzea v Brně. Velmi nás těší zájem místní základní školy o besedy i panelovou výstavu a jsme moc rádi, že se zdejší romští i neromští žáci mohli blíže seznámit s historii Romů a s romskou kulturou!

Náš program pokračoval čtvrtečním koncertem Honzy Bendiga, který byl určen především budišovským obyvatelům, a v pátek jsme celý program ukončili závěrečným hudebně-tanečním průvodem městem Budišov.

Moc děkujeme všem za účast a já svým kolegům za organizaci celé akce!!!

Akce proběhla v rámci projektu Cesta k porozumění (číslo projektu: LP-HROVA1A-013) financovaného z Fondů EHP a Norska.

V Budišově proběhly oslavy Mezinárodního dne Romů V Budišově proběhly oslavy Mezinárodního dne Romů V Budišově proběhly oslavy Mezinárodního dne Romů V Budišově proběhly oslavy Mezinárodního dne Romů V Budišově proběhly oslavy Mezinárodního dne Romů V Budišově proběhly oslavy Mezinárodního dne Romů V Budišově proběhly oslavy Mezinárodního dne Romů V Budišově proběhly oslavy Mezinárodního dne Romů V Budišově proběhly oslavy Mezinárodního dne Romů V Budišově proběhly oslavy Mezinárodního dne Romů V Budišově proběhly oslavy Mezinárodního dne Romů