Centrum inkluze o.p.s.
Švermova 249, 749 01 Vítkov
E-mail: lucie.stanjurova<zavinac>centruminkluze.cz
Tel.: +420 728 343 747

U Bibi – program včasné péče a podpory pro ohrožené rodiny s dětmi ve věku 0 - 3 roky

15.05.2022

U Bibi, neboli u tety. To je název projektu, který jsme začali připravovat na počátku letošního února, a který je zaměřen na děti od narození do 3 let.

Výše zmíněné „bibi“ přicházejí pravidelně do rodin a stávají se jakýmsi průvodcem a pomocníkem při práci s dětmi. Proškolená „bibi“ sleduje správný psychomotorický vývoj dítěte, ukazuje možnosti správného nošení dítěte, představuje mamince (případně jiné pečující osobě) aktivity vhodné pro děti daného věku. Zaměstnankyně Centra inkluze, o.p.s. prošly odborným seminářem Evy Kiedroňové „Postupy při péči a stimulaci vývoje dítěte dítěte od narození do 3 let věku dítěte.“ Do terénu bibi dochází od května a vstupu předcházelo mapování terénu a oslovování maminek. Byla také sepsána metodika pro tuto cílovou skupinu, kterou budou bibi v praxi využívat. Součástí metodiky jsou také aktivity, které je možné při práci s dětmi v terénu nabídnout.

Těšíme se na spolupráci s maminkami a pečujícími osobami nejen ve Vítkově, ale také v Budišově a v Čermné ve Slezsku.

Za podporu realizace programu U Bibi děkujeme Nadaci Česká spořitelna a Platformě pro včasnou péči! 🙂

U Bibi – program včasné péče a podpory pro ohrožené rodiny s dětmi ve věku 0 - 3 roky U Bibi – program včasné péče a podpory pro ohrožené rodiny s dětmi ve věku 0 - 3 roky U Bibi – program včasné péče a podpory pro ohrožené rodiny s dětmi ve věku 0 - 3 roky U Bibi – program včasné péče a podpory pro ohrožené rodiny s dětmi ve věku 0 - 3 roky U Bibi – program včasné péče a podpory pro ohrožené rodiny s dětmi ve věku 0 - 3 roky U Bibi – program včasné péče a podpory pro ohrožené rodiny s dětmi ve věku 0 - 3 roky