Centrum inkluze o.p.s.
Švermova 249, 749 01 Vítkov
E-mail: lucie.stanjurova<zavinac>centruminkluze.cz
Tel.: +420 728 343 747

Díky podpoře Nadace Albatros poskytujeme podporu ukrajinským uprchlíkům v Opavě i ve Vítkově

15.06.2022

Díky spolupráci s Nadací Albatros máme od června možnost zajišťovat podporu ukrajinským uprchlíkům, především maminkám s dětmi, které se ocitly v nelehké situaci a které mnohdy řeší spoustu různorodých problémů a zároveň hledají odpovědi na složité životní otázky.

V rámci projektu Nadace Albatros jsme zaměstnali psycholožku Marinu Kovalou, která se k nám do České republiky přistěhovala v březnu v souvislosti s nově vypuklou válkou na Ukrajině. Od samotného příjezdu začala Marina pomáhat dalším uprchlíkům, se kterými byla v kontaktu v Opavě a my ji oslovili s tím, zda-li by nemohla podpořit také uprchlíky, se kterými jsme se začali potkávat na Vítkovsku. Nyní Marina poskytuje individuální i skupinovou podporu ukrajinským ženám především v oblasti psychologie. Rodiny se na nás však obracejí také s jinými problémy, které se společně s nimi snažíme řešit. Například náš předškolní klub ve Vítkově začala navštěvovat ukrajinská maminky se svou dcerou, která má poruchu autistického spektra. Mamince jsme poskytly podporu v oblasti předškolní přípravy dcery, zapojily jsme je do kolektivu dětí, se kterými v klubu běžně pracujeme a rovněž jsme ji zprostředkovaly vyšetření dcery ve speciálně pedagogickém centru v Ostravě.

Jsme rádi, že můžeme být ukrajinským rodinám alespoň nějakým způsobem oporou!

Díky podpoře Nadace Albatros poskytujeme podporu ukrajinským uprchlíkům v Opavě i ve Vítkově Díky podpoře Nadace Albatros poskytujeme podporu ukrajinským uprchlíkům v Opavě i ve Vítkově Díky podpoře Nadace Albatros poskytujeme podporu ukrajinským uprchlíkům v Opavě i ve Vítkově