Centrum inkluze o.p.s.
Švermova 249, 749 01 Vítkov
E-mail: lucie.stanjurova<zavinac>centruminkluze.cz
Tel.: +420 728 343 747

První výjezdní školení romských lídrů proběhlo v Budišově nad Budišovkou

17.07.2022

Ve dnech 15. a 16. července proběhlo první výjezdní setkání romských lídrů komunit z Budišova n. B., Brna, Ostravy a Opavy, které jsme realizovali v rámci projektu Cesta k porozumění. Cílem těchto vzdělávacích akcí je posilovat postavení romských lídrů z romských komunit a rozvíjet jejich schopnosti při vyjednávání a prosazovaní vlastních zájmů (zvyšování kompetencí romských představitelů v oblasti mediální, finanční, administrativní atp.), zvýšení jejich komunikačních a facilitačních kompetencí ap. V rámci této aktivity je rovněž našim cílem podpořit vytvoření a vznik samostatné romské platformy, které bude i po skončení projektu realizovat své aktivity na podporu rozvoje romské komunity na Vítkovsku i jinde.

Setkání proběhlo tentokrát v rekreačním středisku Zátiší u Budišova nad Budišovkou a tentokrát bylo jeho cílem především sdílení zkušeností z realizace komunitní práce a komunitních aktivit, vzdělávání romských lídrů ve vedení komunit a vzájemné seznámení se a inspirování. Setkání se zúčastnilo celkem 27 osob, včetně našich dvou externích lektorek Zuzky Stankové a Lenky Szotkowské.

Akci jsme uspořádali ve spolupráci s našimi partnerskými organizacemi Eurotopia CZ Ops, IQ ROMA SERVIS a Vzájemné soužití ops.

Díky všem za účast a kolegům Rosťovi Šivákovi, Jarce Uškert a Nadi Nada Kováčová za organizaci.

Akce proběhla v rámci projektu Cesta k porozumění (číslo projektu: LP-HROVA1A-013) financovaného z Fondů EHP a Norska.

První výjezdní školení romských lídrů proběhlo v Budišově nad Budišovkou První výjezdní školení romských lídrů proběhlo v Budišově nad Budišovkou První výjezdní školení romských lídrů proběhlo v Budišově nad Budišovkou První výjezdní školení romských lídrů proběhlo v Budišově nad Budišovkou První výjezdní školení romských lídrů proběhlo v Budišově nad Budišovkou První výjezdní školení romských lídrů proběhlo v Budišově nad Budišovkou