Centrum inkluze o.p.s.
Švermova 249, 749 01 Vítkov
E-mail: lucie.stanjurova<zavinac>centruminkluze.cz
Tel.: +420 728 343 747

Pilotní ročník Budišov Stár proběhl úspěšně

21.11.2022

V sobotu 19. listopadu se v kulturním domě uskutečnila benefiční pěvecká a taneční soutěž Budišov Star, jejíž výtěžek se organizátoři, aktivní členové místní komunity, rozhodli darovat Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek, který podporuje onkologicky nemocné děti během léčby i po ní.

Sál zaplnilo hojné publikum, které přišlo podpořit talenty z Budišova, Vítkova, Oder, Ostravy, Horní Suché a Brna.

Odborná porota to neměla vůbec jednoduché, jelikož všichni soutěžící předvedli skvělé výkony. Nakonec však rozhodli takto: na prvním místě v kategorii zpěv se umístili sourozenci David a Filip Ferencovi z Oder, druhé místo patří Tamarce Šukalové z Horní Suché, a třetí místo obsadily Marie a Stefanie Sivákovi z Vítkova. Na prvním místě v kategorii tanec se umístil místní taneční soubor Royal angeles , na druhém místě skončil TSU-dorost Horní Suchá a na třetím pak Khamorestar z Vítkova.

Díky této benefiční akci se podařili vybrat 11 823 Kč. Avšak Nadace Via, která v rámci svého programu Dobro-druzi poskytla aktivním členům komunity finanční grant na realizaci Budišov Star, tento výtěžek navíc zdvojnásobí. Nadačnímu fondu Krtek tak poputuje celkem 23 646 Kč.

Gratulujeme vítězům a děkujeme všem, kteří se Budišov Star zúčastnili a podpořili tak dobrou věc, zvláště pak kolegům z Nadace Via.

Akce byla realizována v rámci projektu Cesta k porozumění, který je financován z Fondů EHP a Norska. Číslo projektu: LP-HROVA1A-013

Foto@Josef Jirásko Děkujeme!

Pilotní ročník Budišov Stár proběhl úspěšně Pilotní ročník Budišov Stár proběhl úspěšně Pilotní ročník Budišov Stár proběhl úspěšně Pilotní ročník Budišov Stár proběhl úspěšně Pilotní ročník Budišov Stár proběhl úspěšně Pilotní ročník Budišov Stár proběhl úspěšně Pilotní ročník Budišov Stár proběhl úspěšně Pilotní ročník Budišov Stár proběhl úspěšně Pilotní ročník Budišov Stár proběhl úspěšně Pilotní ročník Budišov Stár proběhl úspěšně