Centrum inkluze o.p.s.
Švermova 249, 749 01 Vítkov
E-mail: lucie.stanjurova<zavinac>centruminkluze.cz
Tel.: +420 728 343 747

V Opavě a ve Frýdku – Místku proběhla školení ke Kartám KID a k mezioborové spolupráci

06.12.2022

29. a 30. listopadu jsme ve spolupráci s kolegyněmi z organizace ČOSIV zrealizovali mezioborová setkání/školení ve Frýdku-Místku a v Opavě zaměřené na téma Jak komplexně a efektivně podpořit ohrožené děti. V rámci setkání byla účastníkům představena tzv. karta KID (Karta identifikace ohrožených dětí) a zkušenosti z mezioborové spolupráce na Mostecku. Setkání se účastnili pracovníci z místních sociálních služeb, zaměstnanci OSPOD a pedagogové mateřských i základních škol.

Účastníci měli možnost se seznámit mimo jiné také s tzv. Focus Boxem, což je komunikačně diagnostická sada pro vedení rozhovorů s dětmi ve věku 6 - 13 let. Pomůcky, které jsou součástí "boxu" lze využít i ve školním i sociální prostředí pro otevření rozhovoru s dítětem v rámci mapování situace související s jeho možným ohrožením.

Akci jsme pořádali ve spolupráci s kolegyněmi z Charity Frýdek – Místek a z organizace ČOSIV a s finanční podporou Nadace České spořitelny.

V Opavě a ve Frýdku – Místku proběhla školení ke Kartám KID a k mezioborové spolupráci V Opavě a ve Frýdku – Místku proběhla školení ke Kartám KID a k mezioborové spolupráci V Opavě a ve Frýdku – Místku proběhla školení ke Kartám KID a k mezioborové spolupráci V Opavě a ve Frýdku – Místku proběhla školení ke Kartám KID a k mezioborové spolupráci V Opavě a ve Frýdku – Místku proběhla školení ke Kartám KID a k mezioborové spolupráci